Calma från Medela – den unika lösningen för matning av bröstmjölk

Medela utvecklar innovativa, forskningsbaserade amningsprodukter. Företagets omfattande produktsortiment innefattar Calma, en matningslösning som är speciellt utformad för matning av barn med bröstmjölk. När barn matas med Calma äter de på ett liknande sätt som vid bröstet, vilket gör det enkelt och naturligt för dem att växla mellan bröst och flaska.
Medela Calma barn dricker bröstmjölk från flaska

Medela lägger mycket stor vikt vid forskning. Calma är en innovativ matningsnapp för bröstmjölk som bygger på forskning från University of Western Australia, där man har undersökt barns ätbeteende. Amningsforskning från University of Western Australia har lett fram till mycket goda kunskaper om hur barn äter vid bröstet och om den viktiga roll vakuum spelar i den här processen.

Calma: den rätta lösningen för ammande mammor

Vid matning med en traditionell napp flödar mjölken fritt, vilket tvingar barnet att ändra sitt ätbeteende. Med den nya matningslösningen Calma från Medela kan barnet i stället upprätthålla samma ätmönster som vid bröstet. Barn som matas med Calma måste skapa ett vakuum så att bröstmjölken kan flöda genom den unikt utformade ventilen. Detta påminner mycket om den teknik som barn använder vid amning. Därmed kan barnet använda sitt naturliga ätbeteende även vid flaskan, och äta, svälja, andas och göra pauser regelbundet utan att behöva ta bort Calma från munnen. Det är därför övergången från bröstet till Calma och tillbaka till bröstet igen blir så naturlig och enkel. Ytterligare en fördel med Calma är att en och samma storlek passar under hela amningsperioden – precis som ett bröst bibehåller samma storlek under hela perioden.

När ett barn matas med Calma matningsnapp för bröstmjölk innebär det att:

  • barnet kan äta, svälja, andas och göra pauser i sin egen takt, precis som vid amning
  • barnet på ett naturligt sätt kan växla mellan Calma och bröstet, och mamman och barnet kan ha kvar den närhet som skapas vid amning
  • en storlek passar under hela amningsperioden. Vi rekommenderar att Calma byts ut efter tre månader om den har använts mycket.

Calma matningsnapp för bröstmjölk finns tillgänglig med eller utan flaskor från apotek och återförsäljare som är specialiserade på babyprodukter.
 

Ett brett sortiment av högkvalitativa produkter

Medela erbjuder mammor ett omfattande sortiment av högkvalitativa amningsprodukter som de kan använda för att vårda sina bröst, pumpa ur bröstmjölk och mata sina barn med bröstmjölk under de första månaderna i livet. Medelas bröstpumpar är försedda med 2-Phase Expression-teknik som har utvecklats av Medela för att göra urpumpningen så bekväm som möjligt. Tekniken bygger på vetskapen om att barn först stimulerar bröstet med en snabb sugrytm för att få igång mjölkflödet. När mjölken väl har börjat flöda börjar de suga långsammare. Medelas nya elektriska dubbelbröstpump Swing maxi utvecklades för att ge mammor en enkel, tidsbesparande lösning för att pumpa ur bröstmjölk. Forskning har visat att mammor kan pumpa ur upp till 18 % mer mjölk genom dubbelpumpning. Det förbättrar tömningen av bröstet och stimulerar mjölkproduktionen. Dessutom får mjölken ett högre energiinnehåll.

Kontakt

Martin Elbel
Medela AG
Head of Corporate Communications
E-post: martin.elbel@medela.ch
Telefon +41 41 769 54 37 (kontor), +41 79 881 78 28 (mobiltelefon)