Hitta en amnings-BH i rätt storlek

Det är viktigt att du väljer en välsittande graviditets- och amnings-BH som ger bra stöd, eftersom din kropp förändras när den förbereder sig inför amningen.

Medela nursing bras for mums

Fördelar med olika mamma-BH:ar

Att ha på sig en för liten BH kan vara obekvämt. Det kan vara svårt att veta i förväg hur mycket brösten förändras under graviditeten och amningsperioden, eftersom varje kvinnas kropp är unik och förändras i sin egen takt. Vissa mammor går bara upp en kupstorlek medan andra kan gå upp tre eller fler storlekar. Därför är det både bekvämt och praktiskt med BH:ar och linnen som anpassar sig efter kroppens form i takt med att den ändras.

För dagligt bruk är det bästa alternativet en bekväm amnings-BH som ger stöd utan byglar och sömmar. Du kan börja bära den här typen av BH när dina vanliga BH:ar börjar bli för små. När du väl börjar amma är BH:ar med nedfällbara kupor den bästa lösningen när du vill amma på ett enkelt och diskret sätt.

För att underlätta amningen under natten ska du välja en natt-BH som är bekväm, andningsbar och håller inläggen på plats.

Så räknar du ut rätt storlek på din amnings-BH – 5 enkla steg!

Vilken storlek ska jag välja?

Det första steget för att hitta rätt BH är att mäta upp din storlek. Det gör du enkelt hemma eller med hjälp av en expert i en underklädesbutik. Eftersom varje kvinna är unik är den här mätningen det första och allra viktigaste steget.

När du väl mätt din storlek bör du alltid prova BH:n för att känna att den sitter som den ska. Då kan du även testa BH:ns olika funktioner såsom hakar, nedfällbara kupor, klämmor, material, form, stöd, diskretion m.m.

Prova även att knäppa upp axelbandsfästena med en hand för att vara säker på att BH:n är enkel att använda. Enkel användning är viktigt, eftersom du regelbundet kommer att behöva knäppa upp och stänga BH:n med ena handen medan du håller barnet med den andra.

Kalkylator för BH-storlek

Calculate My Size

Inches CM

On bust measurement:

84 92 100 107 114 121 128 136

Under bust measurement:

70 75 80 86 91 97 102

Your recommended size is

Keep Cool Bras: M

Hands-free™ Pumping Bustier: S

Alla kvinnor är olika och Medela välkomnar denna mångfald. Om du inte kan hitta din storlek i vår storlekstabell rekommenderar vi att du provar den Medela-storlek som ligger närmast dina mätningar.

Tänk på att alla kvinnor är unika och att den här beräkningen bara är en utgångspunkt. Vi rekommenderar att du alltid provar BH:n innan du köper den för att avgöra om den passar. Det finns många olika sorters amnings-BH:ar, så du kommer säkert att hitta något bekvämt, praktiskt och snyggt.

 

Relaterade artiklar
Relaterade produkter
3in1 Nursing and Pumping Bra product image 3-i-1 amnings- och pumpnings-BH

Pumpa och amma bekvämt med Medelas amnings- och pumpnings-BH. 3-i-1-designen gör att den är mångsidig och den är dessutom lätt, har hög andningsbarhet och är ...