Hitta en amnings-BH i rätt storlek

Det är viktigt att du väljer en välsittande mamma- och amnings-BH som ger bra stöd, eftersom din kropp förändras när den förbereder sig inför amningen.
Amnings-BH

Fördelar med olika mamma-BH:ar

En för liten BH kan vara väldigt obekvämt. Det är svårt att veta exakt hur mycket dina bröst kommer att förändras under hela graviditets- och amningsperioden, eftersom varje kropp är unik och förändras på olika sätt: på vissa mammor blir brösten bara en kupstorlek större, medan de på andra mammor växer med tre eller fler kupstorlekar. Därför är det en stor hjälp att bära välutformade BH:ar och toppar som anpassar sig när kroppen förändras och är sköna och bekväma.

Under dagen är det bäst att välja en bekväm amnings-BH utan byglar och sömmar som ger bra stöd. Du kan börja använda den här typen av BH när dina vanliga BH:ar börjar bli för små. När du sedan börjar amma kan du använda BH:ar med hela Drop Cup-kupor som gör det möjligt för dig att amma enkelt och diskret.

För att du ska kunna amma enkelt på nätterna bör du välja en sov-BH som är bekväm och andningsbar och håller BH-inläggen på plats.

Att köpa

Vilken storlek ska jag välja på min amnings-BH?

Det första steget för att hitta rätt BH är att mäta upp din storlek. Det gör du enkelt hemma eller med hjälp av ett duktigt biträde i en specialiserad underklädesbutik. Varje kvinna är unik och den här beräkningen är det första och viktigaste steget i valet av BH.

När mätningen är gjord bör du alltid prova BH:n för att känna att den sitter som den ska. Då kan du även testa BH:ns olika funktioner såsom hakar, Full Drop-kupor, klämmor, material, form, stöd, diskretion m.m.

När du provar BH:n ska du testa att öppna klämmorna på banden med bara en hand för att kontrollera om det går enkelt. Det här är en viktig funktion eftersom du ofta kommer att behöva göra detta med bara en hand medan du håller i ditt barn.

Kalkylator för BH-storlek

Att mäta

Steg 1:

Mät där bysten är som störst och håll måttbandet rakt.

Ange resultatet i cm här:

Steg 2:

Mät runt bröstkorgen, precis under bysten. Var noga med att hålla måttbandet rakt hela vägen runt.

Ange resultatet i cm här:

Varje kvinna är unik, och Medela välkomnar denna mångfald. Om du inte kan hitta din storlek i vår storlekstabell rekommenderar vi dig att välja den Medela-storlek som ligger närmast dina mått.

Tänk på att alla kvinnor är unika och att den här beräkningen bara är en utgångspunkt. Vi rekommenderar att du alltid provar BH:n innan du köper den för att avgöra om den passar. Det finns många olika sorters amnings-BH:ar, så du kommer säkert att hitta något bekvämt, praktiskt och snyggt.

 

Användbara produkter
Användbara produkter
Mer information
Mer information

Tecken på graviditet och förändringar i kroppen

Läs mer

Förändringar i kvinnans bröst – från graviditet till avvänjning

Läs mer