Iain Haywood

Nationell sälj- och marknadschef, Medela Australien

Ian Haywood, nationell sälj- och marknadschef, Medela Australien

Iain är ursprungligen från Storbritannien men har bott och arbetat i Australien i flera år och har nyss köpt hus där, så det är tydligt att han verkligen börjar rota sig.

Iain Haywood och hans fru Kate drömde länge om att bo och arbeta utomlands ett tag. 2011 kom så den stora chansen, när en platsannons från en australisk detaljhandelskedja som matchade Iains profil landade på hans skrivbord. Självklart krävdes det ändå en hel del funderingar och förberedelser innan Iain och Kate bestämde sig för att våga språnget från Derbyshire till Melbourne på andra sidan jordklotet. ”Att lämna Medela var ett riktigt tufft beslut”, minns Iain. Efter bara ett år hos Medela i Storbritannien hade han börjat känna sig hemma på företaget och identifiera sig med dess värderingar.

Ändå var det omöjligt att motstå drömmarna om nya äventyr i ett annat land. Sagt och gjort. Marknadsförings- och säljspecialisten Iain tog med sig sin fru och döttrarna Isabelle (8) och Jessica (6) och lämnade Storbritannien för ett nytt jobb, en ny arbetsgivare, en ny stad och en ny kontinent. Det visade sig vara rätt beslut på många sätt: efter två år i Australien fick han chansen att börja arbeta på Medela i Australien. ”Det är fantastiskt att vara tillbaka”, säger Iain entusiastiskt när han talar om sin roll som nationell sälj- och marknadsföringschef. Han planerar nu att erövra den australiska marknaden med hjälp av sina drygt 20-åriga erfarenheter av marknadsföring och försäljning, och med stöd från en dynamisk arbetsgrupp.

 

Fler medarbetarprofiler