Pediatriska och obstetriska lösningar

Medela använder sin kunskap och teknik för att utveckla ett sortiment av produkter för mödravårdsenheter som underlättar arbetet vid förlossningar. Vårt mål är att obstetriska ingrepp ska vara så effektiva och säkra som möjligt. Medelas mål inom pediatrik är att främja spädbarns och barns hälsa genom att erbjuda högkvalitativa och användarvänliga produkter. Specifikationerna och driftsparametrarna för alla Medelas pediatriska enheter är utformade specifikt för denna speciella och känsliga patientgrupp.
Förlossning med sugklocka

Förlossning med sugklocka

En normal förlossning har tre skeden: öppningsskedet då livmoderhalsen vidgas, utdrivningsskedet och slutligen efterbördsskedet (utdrivning av moderkakan). Sugklockor används för att underlätta födseln när förlossningen drar ut på tiden så att modern får svårt att hantera påfrestningarna. Att använda sugklocka är ett alternativ till förlossning med tång.

Smidig och skonsam förlossning med Medelas lösning för förlossning med sugklocka

För förlossning med sugklocka erbjuder Medela en individanpassad lösning med aktivt vakuum, utformad för effektiv och säker användning, med ett stort urval av flergångs- och engångssugklockor och flera olika tillbehör.

Medelas system för förlossning med sugklocka består av Medelas kirurgiska sugpump ”Basic” och ett stort urval av engångs- och flergångssugklockor och flera olika tillbehör. Medelas sugpump Basic ger snabb vakuumbildning. Den upprätthåller vakuumtrycket på ett tillförlitligt sätt så att sugklockan hålls på plats. Målet är att hjälpa mamman och se till att förlossningen kan ske på ett skonsamt och kontrollerat sätt.

Luftvägssugning

Luftvägssugning

Luftvägssugning används för att avlägsna sekret som ansamlats i luftvägarna. En trakeostomi leder ofta till att slemproduktionen ökar samtidigt som patientens egen förmåga att göra sig av med slemmet, till exempel genom att hosta, försämras. Luftvägssugning främjar luftflödet genom att avlägsna överflödigt slem som kan hindra luften från att passera genom trakealkanylen.

Medela förstår att behoven hos unga patienter skiljer sig från vuxnas behov. Därför har vi utvecklat en pump för luftvägssugning som är anpassad till små barn. De viktigaste funktionerna hos dessa sugpumpar är låg ljudnivå, garanterad hygien och säkerhetsfunktioner i form av en särskild säkerhetskammare och överströmningsskydd för att förhindra att pumpen kontamineras.

Clario Toni: luftvägssugning för barn

Medelas sugpump Clario Toni ger medelhöga vakuumnivåer och har utvecklats särskilt för spädbarn och barn som behöver luftvägssugning. Den hygieniska utformningen med tre delar förhindrar att sekret kommer in i pumpen. Clario Toni är lätt och portabel och kan tas med överallt, och de tre förinställda vakuumnivåerna gör den enkel att hantera.

Produkter